Mijn naam is Aggie Walsma, 30 jaar en ik woon in Bolsward. In het dagelijks leven werk ik als Buurtsportcoch bij de gemeente Ferwerderadiel. Ik ben dus 24/7 met sport bezig. Als kleine meid ben ik begonnen met wedstrijdzwemmen. Ik mocht op een gegeven moment naar de selectie, maar omdat die (toen nog) op de vroege ochtend voor schooltijd trainden, heb ik toch maar een switch gemaakt. Zo ben ik uiteindelijk lid geworden van Schaats Trainingsgroep Bolsward.
Eerst wat langebaanwedstrijden gereden, maar uiteindelijk toch voor de marathon gekozen. Na een aantal jaar in de regiomarathons gereden te hebben, ben ik in het seizoen 2010-2011 overgestapt naar het landelijke niveau.

Komend seizoen ga ik alweer aan mijn 8ste seizoen als landelijk rijdster beginnen en dit jaar zal dat wederom voor de CENNED formatie zijn. Mijn doelen liggen op het natuurijs, dus daar kijk ik nu al echt naar uit. Ik vind het leuk om tijdens de koers aanvallend te rijden, dus ik hoop komend seizoen weer bij kopgroepen te zitten en vanuit daar mooie klasseringen mee te pakken. Het liefst op Nederlands natuurijs, dus ik hoop dat koning winter zich dit jaar weer eens écht laat zien! Ik denk dat we een sterk team zijn en hele mooi dingen kunnen laten zien. Ik heb er in ieder geval onwijs veel zin in!