Mijn naam is Annemarie van der Wal, ik ben 21 jaar oud en ik kom uit Bant. Toen ik mijn zwemdiploma’s had gehaald mocht ik een sport kiezen van mijn ouders. Mijn schoolvriendinnetjes gingen bijna allemaal schaatsen en dat leek mij ook wel wat. Dus gingen wij iedere woensdag met z’n allen in de auto naar Thialf voor het jeugdschaatsen. Na een aantal jaar ben ik bij STC Rutten gaan schaatsen en mochten we wedstrijdjes gaan rijden, dat vond ik heel leuk!

Na de middelbare school heb ik een tussenjaar genomen en ben ik een jaar naar Calgary gegaan waar ik het schaatsen kon oppakken in The Oval Program, daarnaast ging ik naar High School en heb ik een prachtig jaar beleefd. Daarna ben ik bij de Marathon/ Endurance groep van het Gewest Fryslan terecht gekomen en daar heb ik drie seizoenen geschaatst. Dit seizoen heb ik de overstap gemaakt naar Team CENNED, waar ik samen met Chantal de Beloftendivisie wedstrijden ga rijden.

Ik kijk er erg naar uit en hoop dat ik veel kan leren en met Chantal mooie resultaten neer kan zetten! Ook hoop ik mee te gaan naar de Weissensee om voor het eerst natuurijswedstrijden te rijden.

Naast het schaatsen ben ik eerstejaars student Geneeskunde op de Rijksuniversiteit in Groningen. En geef ik nog training aan de pupillen van STC Rutten.